Vijesti

Dekan FIS-a dr. Enver ef. Gicić izabran za predsjednika Sabora

Nakon što su provedeni redovni izbori na cijelom području Islamske zajednice, od džematskih odbora do Sabora, u subotu 24.10.2020. godine održano je konstituirajuće zasjedanje Sabora Islamske zajednice u Srbiji na kojem su verificirani mandati novih sabornika, te izabrano rukovodstvo ovog najvišeg predstavničkog i zakonodavnog organa Islamske zajednice.

Za predsjednika Sabora izabran je dr. Enver Gicić, za potpredsjednike Ismet ef. Bihorac iz Muftijsva sandžačkog, Fuat Ahmeti iz Muftijstva preševskog i Sead ef. Šaćirović iz Muftijstva beogradsko-novosadskog, a za sekretara Sabora Jasmin ef. Eminić.

Nakon toga prisutnima se obratio predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić koji je govorio o sabornicima kao najodgovornijim i najpoštovanijim među nama, kojima su vjernici dali legitimitet predstavljanja i odlučivanja o najvažnijim pitanjima za Islamsku zajednicu, podsjetivši da će ovaj saziv Sabora raditi u vremenu velikih izazova zašta će biti potrebani jaki safovi, nova energija i snažna vizija.

 

 

Informativna služba