Vijesti

Dekan Fakulteta za islamske studije dr. Enver ef. Gicić posjetio Bejtu zekat u Kuvajtu

Prvog dana boravka u Kuvajtu, predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, u pratnji dekana Fakulteta za islamske studije dr. Enver ef. Gicića, sastao se domaćinom dr. Ibrahim Ahmed Abdullah es Salihom – generalnim direktorom institucije Bejtu zekat.

U jednočasovnom i vrlo srdačnom razgovoru bilo je riječi o projektima koji se realizuju kroz aktivnosti Mešihata. Muftija Dudić se zahvalio domaćinu na pozivu i svemu onome što čine za islam i muslimane u svijetu, pozvavši dr. El Saliha i njegove saradnike da posjete Mešihat. Imajući u vidu značaj institucije Bejtu zekat, sastanku su prisustvovali pomoćnici generalnog direktora zaduženi za odnose sa vanjskim svijetom, omladinu i obrazovanje. Domaćini su izrazili spremnost da pomognu projekte, naročito na polju obrazovanja. Muftija Dudić je podvukao da je od izuzetnog značaja njihovo prisustvo u projektima koje realizuje Mešihat.

Istoga dana predsjednik Mešihata sa domaćinima posjetio je direktora institucije Emane A'me lil Avkaf (Generalni sekretarijat za vakufe) Muhameda Dželahima gdje je bilo riječi o dugoročnoj saradnji ove dvije institucije.

Muftija Dudić sastao se i sa ambasadorom Srbije u Kuvajtu Vladimirom Kohutom gdje je tokom razgovora konstatovano da Islamska zajednica treba da bude most između države i islamskih zemalja. Ambasador se stavio na raspolaganje delegaciji Mešihata tokom njenog boravka u Kuvajtu.

Informativna služba Mešihata 

Leave a comment