Vijesti

Brojne aktivnosti na Fakultetu za islamske studije

Još jedan uspješan dan na Fakultetu za islamske studije, veliki broj aktivnosti, a počeo je i ispitni rok.

Studenti sa sve četiri godine su izašli na ispit arapskog jezika, zbog proširenja kapaciteta objekta Fakulteta za islamske studije sada je omogućeno studentima da svi istovremeno polažu ispite, a koliko su studenti zahvalni ovoj viskoobrazovnoj ustanovi govori i lijep gest studenta iz Sarajeva.

“Obradovani smo posjetama na Fakultetu za islamske studije danas, posebno nas je obradovala posjeta našeg studenta na master studijama koji radi u “Radio BIR” u Sarajevu. Nurko Čaušević je pokazao jedan lijep gest koji govori o njegovom odnosu prema ovoj instituciji i nadam se da smo dijelom i mi zaslužni zbog toga kao kolektiv. ” istakao je prodekan FIS-a

Fakultet za islamske studije su posjetili i gosti sa Segedinskog univerziteta iz Mađarske prof. Tibor Petreš sa svojim studentom koji studira na univerzitetu u Budimpešti, gdje su dogovoreni određeni oblici saradnje.

“Ono što je interesantno vezano za obojicu jeste to da je prof. Tibor Petreš poznati profesor ekonomskog fakulteta na Segedinskom univerzitetu na predmetu statistika ali i na izbornom predmetu Sandžak i on studente u Segedinu i u Mađarskoj upoznaje sa Sandžakom a ono što je jako važno jeste i to da mu je literatura Glas Islam, sajtovi, TV Sandžak. On je čovjek koji je pri zalasku karijere  ali voli Sandžak i student koji je tu sa njim radi diplomski rad na fakultetu u Budimpešti, na temu “Sandžak”.”

Prodekan dr. Admir Muratović najavio tribinu gdje će obojica biti gostujući profesori na temu „Sandžak iz perspektive velike zemlje Evropske unije“.

Fakultet za islamske studije nakon proširenja kapaciteta kreće u proces podizanja standarda kako bi iznjedrio kadar na koji će biti ponosan naš narod, naš grad i cijeli region, poručuj dr. Muratović.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

Foto: SANA

Leave a comment