Studenti FIS-a na naučnoj ekskurziji u Turskoj

510– Fakultet za Islamske studije organizirao je četverodnevnu  naučnu ekskurziju put Republike Turske,  za studente ovog fakulteta. Domaćini ovog putovanja bili su predstavnici Mimar Sinan vakufa iz grada Edirna na čelu sa predsjednikom Hasan hodža Gumušom. (više…)

28 maj 2015

Mladi izdanci Fakulteta za islamske studije

Fakultet-za-islamske-studijeFakultet za islamske studije u Novom Pazaru postao je prepoznatljiv po svojoj otvorenosti prema drugima koji žele da budu dio njegovog tima. Praksa je Fakulteta za islamske studije da učenicima generacije u Medresi „Gazi Isa-beg“ obezbijedi, a time ih i nagradi, besplatan upis na prvu godinu studija, a svojim studentima generacije nudi mjesto asistenta na određenom predmetu, zavisno od odsjeka kojeg su završili. Ovo je, itekako, odličan primjer svim fakultetima i univerzitetima, jer se na taj način sprječava odlazak svojih najboljih studenata koji mogu da pomognu unapređenju fakulteta na kojem su studirali. Dakle, ovaj način je alternativa velikom problemu sa kojim se naša, a i ostale zemlje u regionu, suočavaju, a to je „odliv mozgova“. (više…)

26 maj 2015

Studiraj na FIS-u

14 maj 2015

Dodjela diploma svršenicima Fakulteta (Video)

14 maj 2015

Naučna konferencija na FIS-u

SONY DSCNa Fakultetu za islamske studije dana 13.05.2015. godine održana je  naučna konferencija „Šerijatsko pravni, sociološko psihološki aspekt nasilja“. (više…)

13 maj 2015

Održana svečana akademija Fakulteta za islamske studije

SONY DSCU sali Mešihata upriličena je dodjela diploma svršenicima osnovnih i master studija Fakulteta za islamske studije.

Na samom početku odlomke iz Časnog Kur'ana proučio je student iz Makedonije Džaladin Maksutoski. (više…)

12 maj 2015

Poziv studenata FIS-a budućim kolegama

   

Fakultet-za-islamske-studijeZašto je Fakultet za islamske studije moj izbor

(više…)

07 maj 2015

Promocija osmog broja časopisa Islamska misao

07 maj 2015

BIRAJ FIS

24 apr 2015

Prijem učenika Medrese na FIS-u

fisDana 23.04.2015.godine  na Fisu organizirano posebno druženje od strane profesora i studenata Fisa sa učenicima četvrte godine medrese Gazi Isa-beg u Novom Pazaru. Maturanti su imali priliku čuti u čemu je prednost ovog fakulteta u odnosu na ostale. (više…)

24 apr 2015