Fakultet za islamske studije upisao rekordan broj studenata

 

FISDanas je na Fakultetu za Islamske studije održan prijemni ispit za studente na osnovnim studijama ovog fakulteta. (više…)

01 jul 2015

O Allahu mi te molimo da nas ne kazniš kao prejašnje narode

slikaSlijedit ćete običaje naroda prije vas pedalj po pedalj, lakat po lakat sve dotle kad bi oni ušli u gušterovu rupu i vi biste za njima. Jesu li to židovi i kršćani upitaše, a ko bi drugi bio odgovori Poslanik s.a.v.s.
(Buhari i Muslim) (više…)

30 jun 2015

Priređen zajednički iftar na FIS-u

fis iftarNa Fakultetu za islamske studije upriličen iftar za studente i profesore ovog fakulteta. (više…)

24 jun 2015

Dok je vakufskih kuhinja neće biti gladnih

mirsad  Mešihat islamske zajednice u Srbiji i centar za humanitrani rad reknli „NE“ gladi i siromaštvu.

 

Centar za humanitarni rad Hayrat uspješno djeluje  ne samo na prostoru Sandzaka, u vakufskim kuhinjama koje su otvorene u Novom Pazaru, Priboju, Tutinu, Brdarevu itd., ne hrane se samo muslimani, već i romi albanci srbi. Hajrat također pomaže na raličite načine u ražličitim sitoacijama, o čemu ćemo dalje govoriti. (više…)

16 jun 2015

Tri imama Medžlisa IZ-e Sarajevo postali masteri islamskih nauka na FIS-u

FISPoseban dan za Fakultet za islamske studije. Tri imama iz medžlisa IZ-e Sarajevo danas su postali masteri islamskih nauka na FIS-u. (više…)

12 jun 2015

Odaberi FIS

12 jun 2015

Delegacija Sultan Fatih Univerziteta iz Istambula posjetila FIS

20150604_172504Prodekan Fakulteta za islamske studije prof. dr. Admir Muratovć primio je u prostorijama Fakulteta delegaciju „Sultan Fatih“ Univertiteta iz Istambula u sastavu prof. dr. Hamdi Arslan, član Naučno-nastavnog vijeća Univerziteta i prof. dr. Kadir Šahin generalni menadžer. (više…)

05 jun 2015

Biraj Fakultet za islamske studije

03 jun 2015

Studenti FIS-a na naučnoj ekskurziji u Turskoj

510– Fakultet za Islamske studije organizirao je četverodnevnu  naučnu ekskurziju put Republike Turske,  za studente ovog fakulteta. Domaćini ovog putovanja bili su predstavnici Mimar Sinan vakufa iz grada Edirna na čelu sa predsjednikom Hasan hodža Gumušom. (više…)

28 maj 2015

Mladi izdanci Fakulteta za islamske studije

Fakultet-za-islamske-studijeFakultet za islamske studije u Novom Pazaru postao je prepoznatljiv po svojoj otvorenosti prema drugima koji žele da budu dio njegovog tima. Praksa je Fakulteta za islamske studije da učenicima generacije u Medresi „Gazi Isa-beg“ obezbijedi, a time ih i nagradi, besplatan upis na prvu godinu studija, a svojim studentima generacije nudi mjesto asistenta na određenom predmetu, zavisno od odsjeka kojeg su završili. Ovo je, itekako, odličan primjer svim fakultetima i univerzitetima, jer se na taj način sprječava odlazak svojih najboljih studenata koji mogu da pomognu unapređenju fakulteta na kojem su studirali. Dakle, ovaj način je alternativa velikom problemu sa kojim se naša, a i ostale zemlje u regionu, suočavaju, a to je „odliv mozgova“. (više…)

26 maj 2015