Profesor Ali Laga u posjeti Fis-u

ali laga na fis (1)
U ponedjeljak, 29.12.2014. godine, dekan Fakulteta za islamske studije dr. Enver Gicić primio je dekana postdiplomskih studija Univerziteta „El-Džinan“ u Libanu dr. Ali Lagu. Razgovori su vođeni u pravcu saradnje dva Fakulteta. (više…)

30 dec 2014

Održana naučna konferencija Islamska arhitektura

konferencija fis 29 (2)Fakultet Islamskih studija u Novom Pazaru domaćin naučne konferencije “Islamska arhitektura”.Konferenciju je otvorio predsjednik Mešihata dr. Mevlud ef. Dudić.Naučna konferencija je od posebnog značaja kako za Bošnjake tako i za one koji žele više saznati o samoj islamskoj arhitekturi. Novi Pazar je jedan od gradova gdje se nalaze pravi dragulji islamske arhitekture kao što su Altun-alem dzamija, Lejlek dzamija, Isha-begov hamam, Stara tvrđava. (više…)

29 dec 2014

Studenti FIS-a uzeli učešće na seminaru “Susret mladih teologa”

teolozi  (7)Međureligijsko vijeće u BiH i Fondacija Konrad Adenauer već devetu godinu organiziraju “Susret mladih teologa”. Aktivno učešće uzeli su studenti Fakulteta islamskih nauka iz Sarajeva,Fakulteta za islamske studije iz Novog Pazara, studenti Pedagoške akademije iz Bihaća i Zenice, Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta iz Beograda i Foče, Katoličkog bogoslovskog fakulteta iz Sarajeva, Franjevačke teologije iz  Sarajeva, kao i studenti Jevrejske zajednice  iz  Sarajeva. (više…)

24 nov 2014

Ekipa FIS-a osvojila turnir u malom fudbalu

fis turnir u malom fudbalu (4)Povodom početka nove akademske 2014/2015. godine na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, a u organizaciji Studentskog parlamenta,  održan je dvodnevni turnir u malom fudbalu. Turnir je svečano otvorio i ekipama poželio sreću u takmičenju rektor, prof .dr. Suad Bećirović. (više…)

19 nov 2014

Profesori Univerziteta Kasim Burejda posjetili Fakultet za islamske studije

FIS KONFERENCIJA15 (5)Fakultet za islamske studije u subotu 15.11.2014 ugostio je četvoročlanu delegaciju profesora Univerziteta Kasim Burejda u Saudijskoj Arabiji koju predvodi prof. dr. Fehd ibn Abdurahman ibn Salih el Jahja.

Profesori kao i studenti FiS-a prisustvovali su konferenciji koju je otvorio predsjednik Mešihata dr. Mevlud ef. Dudić, ističući da je činjenica da su profesori Univerziteta Kasim Burejda gosti Mešihata i Fakulteta za islamske studije veoma važna kao i dalja međusobna saradnja koja će biti rezultat ove posjete. (više…)

16 nov 2014

Brucošima FIS-a uručeni indeksi

DODJEKA INDEKSA (10)Dana, 04.11.2014. godine održana je svečana dodjela indeksa polaznicima Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru. Indekse su im uručili dekan FIS-a dr. Enver ef. Gicić, prodekan dr. Admir Muratović, kao i profesori tog fakulteta.

Dekan FIS-a je rekao da se ta institucija može pohvaliti ovogodišnjim rekordnim upisom studenata. (više…)

06 nov 2014

Obavještenje: Dodjela indeksa 04.11.2014. u 11h

SONY DSCObavještavamo studente da će se dodjela indeksa upriličiti 04.11 2014. godine u 11 časova u prostorijama Fakulteta za islamske studije.

03 nov 2014

Delegacija njemačkih intelektualaca posjetila Fis

fis i njemci (3)Dekan fakulteta prof. dr. Enver Gicić primio je delegaciju intelektualaca iz Njemačke, dvanaest njih je boravilo u posjeti Fakultetu 28.09.2014.godine.

Goste je Dekan upoznao sa radom Fakulteta, planom i programom, kao i sa nekim budućim planiranim  razvojnim projektima. Članove delegacije je itekako interesovalo kako se to islam implementira na ovim prostorima, i koji doprinos Fakultet daje na adekvatnom razumijevanju islamskih načela. (više…)

30 okt 2014

FIS upisao 60 studenata u novoj školskoj godini

SONY DSCNa Fakultetu za Islamske studije u Novom Pazaru, danas 08.09.2014. obavljen je drugi upisni rok. Ovaj fakultet svake godine iznjedri po nekoliko desetina stručnjaka vjerskih i svjetovnih nauka, čije su diplome priznate u državi, regionu i u inostranstvu. Vrata ovog jedinog priznatog islamskog fakulteta u Srbiji otvorena su kako za studente muslimane, tako i za pripadnike ostalih vjera. (više…)

09 sep 2014

Konkurs za upis na doktorske studije

konkurs doktorske 2014 2konkurs doktorske  20141Fakultet za islamske studije raspisuje konkurs za upis na doktorske studije u školskoj  2014/2015.godini. (više…)

04 sep 2014