Uskoro zbornik radova na temu “Islamska arhitektura u Srbiji”

U partnerstvu sa Fakultetom za islamske studije, organizacija Sandžački ćilim, na istom fakultetu u Novom Pazaru, krajem decembra 2014. godine, organizovala je međunarodnu Konferencija pod nazivom „Islamska arhitektura u Srbiji“, na kojoj je u dvije sesije prezentirano više od deset znanstvenih referata na temelju kojih je vođena živa diskusija.fis i zbornik1 (više…)

30 mar 2015

Dekan prof. dr. Enver Gicić potpisao ugovor o saradnji izmedju Islamskog fakulteta u Kuvajtu i FIS-a

Prof. dr. Enver Gicić, dekan Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru, boravi u višednevnoj posjeti svim značajnijim institucijama u Kuvajtu.GICIC KUVAJT (5) (više…)

24 mar 2015

Dekan Fis-a u posjeti Kuvajtu

image-53039944586295693417350434428173a6bd692a9e94eab97f6a9daf6a7b079d-VDelegacija Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru, predvođena dekanom prof. dr. Enverom Gicićem, kao i članom delegacije mr. Enverom Omerovićem, boravi u višednevnoj posjeti Kuvajtu.  (više…)

20 mar 2015

Na FIS-u Elvir Mehić odbranio master rad

fis master rad

Na Fakultetu za islamske studije u Novom Pazaru danas je odbranjen master rad na temu „ Kazneno djelo terorizma u šerijjatu i pravu“. (više…)

19 mar 2015

Reis Cerić profesor Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru

ceric fis

Predsjednik Mešihata, muftija dr. Mevlud ef. Dudić i dekan Fakulteta za islamske studije, dr. Enver ef. Gicić, 17.03.2015.godine, primili su uvaženog reisu-l-ulemu emiritus dr. Mustafu ef. Cerića u prostorijama Fis-a kada je i dogovoren angažman dr. Cerića na Fakultetu.

(više…)

17 mar 2015

Profesor Ali Laga u posjeti Fis-u

ali laga na fis (1)

(83)

U ponedjeljak, 29.12.2014. godine, dekan Fakulteta za islamske studije dr. Enver Gicić primio je dekana postdiplomskih studija Univerziteta „El-Džinan“ u Libanu dr. Ali Lagu. Razgovori su vođeni u pravcu saradnje dva Fakulteta. (više…)

30 dec 2014

Održana naučna konferencija Islamska arhitektura

konferencija fis 29 (2)Fakultet Islamskih studija u Novom Pazaru domaćin naučne konferencije “Islamska arhitektura”.Konferenciju je otvorio predsjednik Mešihata dr. Mevlud ef. Dudić.Naučna konferencija je od posebnog značaja kako za Bošnjake tako i za one koji žele više saznati o samoj islamskoj arhitekturi. Novi Pazar je jedan od gradova gdje se nalaze pravi dragulji islamske arhitekture kao što su Altun-alem dzamija, Lejlek dzamija, Isha-begov hamam, Stara tvrđava. (više…)

29 dec 2014

Studenti FIS-a uzeli učešće na seminaru “Susret mladih teologa”

teolozi  (7)Međureligijsko vijeće u BiH i Fondacija Konrad Adenauer već devetu godinu organiziraju “Susret mladih teologa”. Aktivno učešće uzeli su studenti Fakulteta islamskih nauka iz Sarajeva,Fakulteta za islamske studije iz Novog Pazara, studenti Pedagoške akademije iz Bihaća i Zenice, Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta iz Beograda i Foče, Katoličkog bogoslovskog fakulteta iz Sarajeva, Franjevačke teologije iz  Sarajeva, kao i studenti Jevrejske zajednice  iz  Sarajeva. (više…)

24 nov 2014

Ekipa FIS-a osvojila turnir u malom fudbalu

fis turnir u malom fudbalu (4)Povodom početka nove akademske 2014/2015. godine na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, a u organizaciji Studentskog parlamenta,  održan je dvodnevni turnir u malom fudbalu. Turnir je svečano otvorio i ekipama poželio sreću u takmičenju rektor, prof .dr. Suad Bećirović. (više…)

19 nov 2014

Profesori Univerziteta Kasim Burejda posjetili Fakultet za islamske studije

FIS KONFERENCIJA15 (5)Fakultet za islamske studije u subotu 15.11.2014 ugostio je četvoročlanu delegaciju profesora Univerziteta Kasim Burejda u Saudijskoj Arabiji koju predvodi prof. dr. Fehd ibn Abdurahman ibn Salih el Jahja.

Profesori kao i studenti FiS-a prisustvovali su konferenciji koju je otvorio predsjednik Mešihata dr. Mevlud ef. Dudić, ističući da je činjenica da su profesori Univerziteta Kasim Burejda gosti Mešihata i Fakulteta za islamske studije veoma važna kao i dalja međusobna saradnja koja će biti rezultat ove posjete. (više…)

16 nov 2014